Pizza med shii-take
- Dej
- 10 g Gær
- 1,2 dl Vand
- 125 g Hvedemel
- 75 g Rugmel
- ½ tsk. Salt
- ½ tsk. sukker
- ½ spsk. Olie
- Fyld
- 60 g Flødeost med urter og hvidlø
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 80 g revet hård ost, fx. krystalost
- 20 g revet parmesanost
- 200 g Shiitake svampe
- Bredbladet persille
- Gæren udrøres i vand
- Resten af dej-ingredienserne tilsættes, dejen æltes i 5-10 min og stilles til hævning i en times tid
- Sæt en bageplade i ovnen og tænd på 250 grader varmluft
- Rens svampene og fjern det nederste af stilken
- Pizzadejen rulles tyndt ud og lægges på bagepapir
- Flødeosten fordeles i et tyndt lag på pizzabunden og hvidløg drysses ud over. Derefter drysses den revne ost ud herpå
- Shiitake svampene fordeles hele på pizzaen
- Pizzaen kommes i ovnen og bages i 10 - 12 min. indtil kanten er sprød og osten er gylden
- Inden serveringen drysses med frisk persille eller persillepesto
Recipe by Tvedemose at https://tvedemose.dk/?p=1537
3.5.3228