Pulled kejserhatte
- 400 g kejserhatte
- 250 g grillede svampe
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- Bbq-sauce
- 100 g grønkål
- 100 g spidskål
- 2 forårsløg
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. æbleeddike
- Evt. ¼ tsk. stødt sellerifrø
- Salt og peber
- 4 burgerboller
- Pulled kejserhatte:
- Sprøjt kejserhattene på alle sider med en oliespray. Grill dem under låg, til de er helt møre. Lad dem køle lidt af.
- Læg svampene på et skærebræt. Hold i ’hatten’ og skrab stokken med en gaffel til det trevler. Skær hatten i tynde strimler.
- Smag svampene til med salt og peber.
- Bbq-sauce:
- Hak løget og svits det i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og svits det med et øjeblik.
- Tilsæt presset hvidløg, brun farin, æbleeddike, stærk og røget paprika, spidskommen, stjerneanis og vand. Lad saucen koge til en god tyk konsistens.
- Smag til med salt og peber og lad saucen køle af.
- Coleslaw:
- Snit kålen mellemfint. Snit forårsløgene fint.
- Rør mayonnaise med æbleeddike og sellerifrø.
- Vend kålen i dressingen og smag til med salt og peber.
- Varm burgerbollerne i ovnen og pulled kejserhatte i en gryde. Læg bollerne sammen med pulled kejserhatte, kålslaw og dryp med bbq-sauce.
Recipe by Tvedemose at https://tvedemose.dk/?p=1641
3.5.3229