Svampepostej med råsyltede brombær og Enoki svampe i citronolie
- Svampepostej:
- 200 g champignon i tykke skiver
- 1½ spsk. olie
- 60 g pistacienødder
- 225 g løg
- 1½ spsk. rapsolie
- ¾ dl fuldkornshvedemel
- ¾ dl mælk
- 3 stk. æg
- 1½ spsk. soja
- 1½ spsk. citronsaft
- Salt, peber og timian
- Råsyltede brombær:
- 150 g friske brombær
- (kan erstattes af frosne)
- 1 dl vand (½ dl til frosne bær)
- 1 dl sukker
- Enoki i citronolie:
- 100 g Enoki svampe
- 1½ spsk. citronolie
- 40 g feldsalat
- 6 skiver lyst bondebrød
- Champignons og løg snittes fint, ristes af i olie til væden er fordampet.
- Efterfølgende tilsættes nødder, mel, mælk og svampefarsen varmes igennem i
- nogle minutter. Massen blendes og tilsættes æg, soja, citronsaft, smages til med
- timian, salt og peber.
- Farsen hældes i en smurt form og bages ved 180 grader i ca. 30 minutter.
- Råsyltede brombær: Vand og sukker koges til sukkerlage, tilsættes brombær,
- koges op og trækker i lagen.
- Enoki i citronolie: Enoki skæres fri af rodnettet og vendes i citronolien.
- Feldsalaten skylles og brødet ristes.
- Anretning: Feldsalaten arrangeres på brødet og skiver af den afkølede svampepostej placeres derpå. Enoki svampe samles i mindre buketter og lægges ved. Brombær med lidt sirup lægges på tallerknen. Kan evt. pyntes med frisk timian.
- Svampepostejen er velegnet til frysning.
Recipe by Tvedemose at https://tvedemose.dk/?p=825
3.1.09