Rødvinsmarinerede champignon (marineres 2 dage før brug)
- ½ l eddike
- 2½ dl rødvin
- 2½ dl rød balsamico
- 300 g rørsukker
- 300 g mørk farin
- 4 spsk. akaciehonning
- 5 stk. laurbærblade
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. karry
- 5 stk. hel peber
- 1 spsk. tørrede oregano
- 1 spsk. tørrede basilikum
- salt
- 1½ kg. champignon
- Alle ingredienserne undtagen champignon koges i ca. 10 minutter.
- Skyl champignon og tilsæt lidt ad gangen.
- Champignons koges kortvarigt op og tages op igen og kommes på glas, hvorefter næste hold champignon sænkes i lagen.
- Til sidst hældes lagen over champignon på glassene.
- Champignonerne vokser i lagen, så tag højde for, at der plads i glasset.
- Skal trække i min. 2 døgn.
- Svampene kan stå køligt i op til 2 uger evt. i et sylteglas og er egnet til retter med vildt, and og rødt oksekød.
Recipe by Tvedemose at https://tvedemose.dk/?p=868
3.5.3208