Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:13. marts 2013

Grillede svampe med sesamfrø

Grillede svampe med sesamfrø
 
Antal personer: 4

Ingredienser
  • 400 g mellemstore flade svampe
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. teriyaki-sauce
  • 2 spsk. mirin eller sød sherry
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. fint hakket purløg
  • 1 tsk. sesamolie
  • ¼ bdt groft hakket purløg

Tilberedning
  1. Varm ovnen op til 180 grader.
  2. Drys sesamfrø på en bageplade og rist dem i 10 min. til de er gyldne. Tag dem af pladen.
  3. Rens svampene og tag stilken af og læg hattene i en dyb skål.
  4. Bland marinaden af teriyaki sauce, mirin, sukker, finthakket purløg og sesamolie, hæld det over svampene og lad det stå og trække i 5 minutter.
  5. Læg svampene på en smurt bageplade eller i et stort ildfast fad, smør dem med halvdelen af marinaden og grill dem under en forvarmet grill i 5 minutter. Vend svampene om, smør dem med resten af marinaden og grill dem i endnu 5 minutter til de er brunede.
  6. Garnér svampene med de ristede sesamfrø og grofthakket purløg.