Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:18. marts 2015

Ovnbagt kartoffel med champignoncreme og salat i varianter med rødløg

Ovnbagt kartoffel med champignoncreme og salat i varianter med rødløg
 
Antal personer: 4

Ingredienser
  • 2 stk. bagekartoffel
  • 4 -500 g champignon
  • i tykke skiver
  • 2 spsk. rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1½ spsk. drænet yoghurt
  • salt og peber
  • Citronsaft
  • 80 – 100 g baby salatmix
  • 1 stk. rødløg
  • 1 spsk. rapsolie

Tilberedning
  1. Bagekartofler deles på langs, pensles med olie og krydres med salt og peber.
  2. Bages i ovn ved 180 grader i ca. 30 – 45 minutter.
  3. Champignon hakkes lidt og steges på en pande i olie.
  4. De stegte champignon blendes, krydres med hvidløg, salt, peber og afkøles.
  5. De afkølede champignon røres med drænet yoghurt og smages til med citronsaft.
  6. Baby salatmix skylles og rødløget hakket meget fint.
  7. Anretning:
  8. Salaten arrangeres på tallerken og toppes med finthakkede rødløg.
  9. Rapsolie dryppes på salaten før servering.
  10. Kartoflerne placeres på tallerknen, og med en spiseske formes et æg af
  11. champignon. Tallerknen kan pyntes med hele champignons med mønster som er
  12. ristet på panden.
  13. Baby salatmix kan erstattes af Feldsalat og en krydret rød senneps salat.