Lammefilet med kejserhatte og æbler
- 4 stk lammefilet
- 4 stk Kejserhatte i tykke skiver
- 1 stk rødt æble i både
- 2 stk løg i både
- 600 g små kartofler
- 30 g revet parmesan
- salt, peber og kanel
- margarine og olie
- lidt brøndkarse
- Kartoflerne halveres og lægges i et ildfast fad med lidt olie, salt og peber.
- Kartoflerne bages i ovnen ved 190°C i ca. ½ time.
- Lammefileterne krydres med salt, peber og lidt kanel, brunes på pande i margarine tilsat olie i ca. 5 min.
- Lammefileterne skal trække i ca. 3 min. før de skæres ud.
- Kejserhatte steges på panden i lidt olie/smør.
- Løg og æblebåde som skal sauteres al dente, krydres med salt og peber.
- Anretning:
- Kejserhatte og æbler arrangeres på tallerknen i vifter.
- Lammefileten placeres på en bund af løg og toppes med revet ost.
- Kartoflerne placeres på tallerknen eller serveres i en skål.
- Retten kan pyntes med brøndkarse.
Recipe by Tvedemose at https://tvedemose.dk/?p=924
3.5.3208