Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:13. marts 2018

Pulled kejserhatte

Pulled kejserhatte
 
Antal personer: 4

Ingredienser
  • 400 g kejserhatte
  • 250 g grillede svampe
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • Bbq-sauce
  • 100 g grønkål
  • 100 g spidskål
  • 2 forårsløg
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Evt. ¼ tsk. stødt sellerifrø
  • Salt og peber
  • 4 burgerboller

Tilberedning
  1. Pulled kejserhatte:
  2. Sprøjt kejserhattene på alle sider med en oliespray. Grill dem under låg, til de er helt møre. Lad dem køle lidt af.
  3. Læg svampene på et skærebræt. Hold i ’hatten’ og skrab stokken med en gaffel til det trevler. Skær hatten i tynde strimler.
  4. Smag svampene til med salt og peber.
  5. Bbq-sauce:
  6. Hak løget og svits det i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og svits det med et øjeblik.
  7. Tilsæt presset hvidløg, brun farin, æbleeddike, stærk og røget paprika, spidskommen, stjerneanis og vand. Lad saucen koge til en god tyk konsistens.
  8. Smag til med salt og peber og lad saucen køle af.
  9. Coleslaw:
  10. Snit kålen mellemfint. Snit forårsløgene fint.
  11. Rør mayonnaise med æbleeddike og sellerifrø.
  12. Vend kålen i dressingen og smag til med salt og peber.
  13. Varm burgerbollerne i ovnen og pulled kejserhatte i en gryde. Læg bollerne sammen med pulled kejserhatte, kålslaw og dryp med bbq-sauce.