Shii-take svampe (200g) skæres i tynde skiver. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Tør dem i ovnen ved ca. 60° i ca. 2 timer.
Udblød svampene i vandet, gerne natten over i køleskabet. Tag svampene op og pres væsken ud af dem. Brug dem i andre retter, fx i svampespread.
Kog udblødningsvand og kombu op til 60° og fjern skummet fra overfladen. Lad det simre 5 min. Hæld fonden gennem et klæde.
Spæd evt. med lidt ekstra vand til der er 1 liter og smag evt. til med sojasauce.
Læg tangen i blød i en skål koldt vand.
Skær 200 g friske shii-take i tynde skiver. Halvér kejserhattene og skær dem i tynde skiver. Rist svampene i olie i en sautérpande. Hæld fonden ved og kog forsigtigt op. Kog broccolini i suppen i et par minutter.
Smag suppen til.
Tilsæt enoki, wakame, fintsnittet forårsløg og radisespirer lige inden servering.
Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.AcceptérLæs mere om cookies