Danske svampe året rundt!
Tlf.: +45 5594 2400
facebook
email
  • Stalddørssalg
    • Køb økologisk jordforbedring til haven
    • Stalddørssalg på Tvedemose
  • Mosteriet
  • Opskrifter med svampe
  • Dyrkning af svampe
    • Produktion af danske champignon
    • Danske svampe af højeste kvalitet
    • Bæredygtig dyrkning af svampe
    • Økologiske svampe
    • Viden om svampe
    • Anerkendelser & certificeringer
  • Tvedemose’s svampe
    • Hvide champignon
    • Brune champignon
    • Portobello
    • Enoki
    • Kejserhatte
    • Shii-take
    • Hvor købes vores produkter?
  • Gård-nyt
    • Nyt fra Tvedemose
    • Kommende aktiviteter
    • Tvedemose’s historie
  • Kontakt

Bæredygtig dyrkning af svampe

Klimaforandringer er formodentlig en af de største udfordringer i nyere tid. Derfor er det rigtig vigtigt for vores virksomhed, at vi optræder bæredygtigt i vores forbrug og produktionsmetoder. Det er en af grundende til, at vi for 10 år siden besluttede, at Tvedemose Champignon skulle lave en produktion uden brug af sprøjtemidler. Vi kan se mange fordele ved bæredygtighed både økonomisk og socialt, og derfor vil vi fortsætte arbejdet fremover.

Det har vi gjort

  • Genanvendelse af alt vaskevand i virksomheden. Det bruges til produktion af svampenæringssubstratet.
  • Installeret varmepumpe, hvilket har medført en reducering af vores CO2 udslip fra dyrkningsprocessen med 40%.
  • Affaldssortering, hvor vi sorterer glas, plastic og pap i virksomheden.
  • Organisk affald varmebehandles og spredes på marker sammen med det afdrevet svampenæringssubstrat.
  • Lys- og energibesparelse i virksomheden, hvor udskiftning til LED-lys og ændring af adfærd og vaner, har reduceret vores strømforbrug med 10-15%.
  • Vi kørte et projekt i samarbejde teknologisk institut fra 2011-2013 om bæredygtighed. Vi følger løbende op på, hvordan vi kan udnytte vores ressourcer mest optimalt i virksomheden.
  • Installeret en ammoniakvasker, så udledningen af ammoniak fra produktionen af svampenærings substratet mindskes.


Fremtidig planer

  • Vi arbejder med at udnytte flere af vores svampe, som ikke er anvendelige til højkvalitets produkter, til andre formål gennem produktudvikling. Dette skyldes at vi lige nu kasserer 5% af produktionen grundet trykmærker eller andet der kan opleves som kvalitetsforringende.
  • Vi arbejder på et projekt, hvor vi kan benytte grundvandskøling i stedet for kølemaskiner.
  • Vi vil stille krav til dem, vi køber vores råvarer af, angående deres valg inden for bæredygtighed.
  • Vi har igangsat projekt-bæredygtighed, hvilket betyder at vi fokuserer på besparelser indenfor strøm, varme og andre ressourcer. Indtil videre er der fundet besparelser på 30.000 kWh årligt og arbejdet fortsætter.

Om Tvedemose

  • Produktion af danske champignon
  • Danske svampe af højeste kvalitet
  • Bæredygtig dyrkning af svampe
  • Økologiske svampe
  • Anerkendelser & certificeringer
  • Stalddørssalg på Tvedemose
  • Hvor købes vores produkter?
  • Tvedemose’s historie

Åbningstider

I dag har vi åbent kl. 08 - 15.00
[Show working hours]
Day Open Close
Mandag 08 16.00
Tirsdag 08 16.00
Onsdag 08 16.00
Torsdag 08 16.00
Fredag 08 15.00
Lørdag 08 12.00
Søndag Closed

Opskrifts-stikord

bacon brasede kartofler burger carbonara champignon Enoki enoki sandwich flødeost fond frikadeller grahamsmel grøntsager hane hvidløg is jordskokker kejserhatte krabbe kylling laks lam marksvampe nye kartofler pancetta parmaskinke pasta persille pesto pizza Portobello ratatouille risotto rodfrugter sauce Shii-take svampe shiitake shiitake bacon sovs spaghetti spelt spinat suppe svampe svampespread Øko

Links

  • Dansk Grønt
  • Facebook
  • Sæson for god smag

Nyeste opskrifter

Grillspyd og sommergrønt
18. juni 2018
Grillede portobello
14. juni 2018
Shii-take fond
13. marts 2018
Svampespread
13. marts 2018
Pulled kejserhatte
13. marts 2018

Åbningstider

I dag har vi åbent kl. 08 - 15.00
[Show working hours]
Day Open Close
Mandag 08 16.00
Tirsdag 08 16.00
Onsdag 08 16.00
Torsdag 08 16.00
Fredag 08 15.00
Lørdag 08 12.00
Søndag Closed

Søg


Tvedemose Økologi ApS smiley-rapport

Tvedemose Ejendom ApS smiley-rapport

Tvedemose Food ApS smiley-rapport

TVM Ingredients ApS smiley-rapport


Handelsbetingelser
Persondata- og cookiepolitik
Tvedemose Champignon CVR.: 28261942   •   Jens Christian og Kirsten Hansen   •   Tvedemosevej 2, Snesere   •   4750 Lundby   •   Tlf.: +45 5599 0233   •   Enoki I/S CVR: 20296380 • Tvedemose Økologi CVR: 40250441