Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:12. marts 2018
Tags:

Grillede enoki

Grillede enoki
 
Ingredienser
  • 200 g enoki
  • 25 g parmaskinke
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. fintrevet citronskal
  • Salt og peber
  • 1 skalotteløg
  • 1 tsk. friske timianblade
  • 25 g parmesan

Tilberedning
  1. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og tør det i ovnen ved 80° i ca. en time, til det er helt sprøde og tørre. Lad skinken køle af og pulverisér den i en foodprocessor eller minihakker.
  2. Del enokisvampene i 10 små bunker og læg dem på en bageplade.
  3. Hak hvidløget fint og rør med olie, citronsaft, citronskal, salt og peber. Dryp dressingen jævnt over svampene.
  4. Hak skalotteløget fint og drys over svampene. Drys også med skinkepulver og timianblade.
  5. Læg flager af parmesan over svampene. Grill svampene med en gasbrænder til parmesanen er gyldenbrun og transparent.
  6. Servér som appetizer, lille ret i en større menu eller som tilbehør til en stegeret.