Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:02. oktober 2017

Pizza med shii-take

Pizza med shii-take
 
Ingredienser
  • Dej
  • 10 g Gær
  • 1,2 dl Vand
  • 125 g Hvedemel
  • 75 g Rugmel
  • ½ tsk. Salt
  • ½ tsk. sukker
  • ½ spsk. Olie
  • Fyld
  • 60 g Flødeost med urter og hvidlø
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 80 g revet hård ost, fx. krystalost
  • 20 g revet parmesanost
  • 200 g Shiitake svampe
  • Bredbladet persille

Tilberedning
  1. Gæren udrøres i vand
  2. Resten af dej-ingredienserne tilsættes, dejen æltes i 5-10 min og stilles til hævning i en times tid
  3. Sæt en bageplade i ovnen og tænd på 250 grader varmluft
  4. Rens svampene og fjern det nederste af stilken
  5. Pizzadejen rulles tyndt ud og lægges på bagepapir
  6. Flødeosten fordeles i et tyndt lag på pizzabunden og hvidløg drysses ud over. Derefter drysses den revne ost ud herpå
  7. Shiitake svampene fordeles hele på pizzaen
  8. Pizzaen kommes i ovnen og bages i 10 – 12 min. indtil kanten er sprød og osten er gylden
  9. Inden serveringen drysses med frisk persille eller persillepesto