Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:18. juli 2015

Røget dyrekølle med Kejserhatte og støbt tranebærterrin

 

Røget dyrekølle med Kejserhatte og støbt tranebærterrin
 
Antal personer: 4

Ingredienser
  • 160 g røget dyrekølle i skiver
  • 4 stk. Kejserhatte
  • olie, salt og friskkværnet peber
  • 4 stk. grønne asparges
  • evt. frisk kørvel
  • Syltede tranebær:
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 120 g tranebær (frost)
  • Støbt tranebærterrin:
  • 3 dl drænet yoghurt
  • 2 spsk. tranebærsirup
  • 50 g syltede tranebær
  • 4 blade husblas (udblødt i koldt vand)

Tilberedning
  1. Syltede tranebær:
  2. Tranebærrene halveres, koges med vand og sukker.
  3. Når bærrene har fået sødme tages de op og lagen indkoges til en tynd sirup. Bærrene lægges tilbage i siruppen.
  4. Tranebærterrin:
  5. Drænet yoghurt røres med tranebærsirup og tranebær.
  6. Husblas smeltes i en gryde ved svag varme under omrøring, afkøles let og vendes i cremen.
  7. Tranebærcremen hældes i små forme som skal stå og hærde på køl i min. 2 timer.
  8. Kejserhatte deles i skiver på langs og steges på panden i olie, krydres med salt og
  9. friskkværnet peber.
  10. Anretning:
  11. Kejserhatte arrangeres som en vifte på tallerken, skiver af røget dyrekølle foldes sammen som en rose og placeres derpå.
  12. Tranebærterrin dyppes i varmt vand i 2 sekunder og vendes ud på tallerknen.
  13. Syltede tranebær lægges på og pyntes med spåner af asparges som er skrællet på langs.
  14. Evt. kan der pyntes med lidt kørvelblade el.lign.