Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:13. marts 2018

Svampespread

Svampespread
 
Ingredienser
  • 100 g løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 upillede hvidløgsfed
  • 500 g champignons
  • 50 g shii-take
  • 50 g mayonnaise
  • 1-2 tsk. sojasauce
  • 1-2 tsk. citronsaft eller balsamico
  • Salt og peber
  • Evt. lidt svampefond eller vand
  • 2 spsk. hakket timian, estragon og eller persille

Tilberedning
  1. Rens svampene, skær dem i kvarte og steg dem sammen med løgene til alt er brunt og mørt. Lad svampe og løg køle af.
  2. Tag hvidløgsfedene op og fjern skrællen.
  3. Blend svampe, løg og hvidløg fint i en foodprocessor. Tilsæt mayonnaise og blend med.
  4. Smag spreaden til med sojasauce, citronsaft eller balsamico, salt og peber. Spæd evt. med svampefond eller vand for at justere konsistensen, som skal være cremet.