Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:13. marts 2013

Svampepostej med råsyltede brombær og Enoki svampe i citronolie

Svampepostej med råsyltede brombær og Enoki svampe i citronolie
 
Tilberedningstid

Total time

 

Antal personer: 6

Ingredienser
  • Svampepostej:
  • 200 g champignon i tykke skiver
  • 1½ spsk. olie
  • 60 g pistacienødder
  • 225 g løg
  • 1½ spsk. rapsolie
  • ¾ dl fuldkornshvedemel
  • ¾ dl mælk
  • 3 stk. æg
  • 1½ spsk. soja
  • 1½ spsk. citronsaft
  • Salt, peber og timian
  • Råsyltede brombær:
  • 150 g friske brombær
  • (kan erstattes af frosne)
  • 1 dl vand (½ dl til frosne bær)
  • 1 dl sukker
  • Enoki i citronolie:
  • 100 g Enoki svampe
  • 1½ spsk. citronolie
  • 40 g feldsalat
  • 6 skiver lyst bondebrød

Tilberedning
  1. Champignons og løg snittes fint, ristes af i olie til væden er fordampet.
  2. Efterfølgende tilsættes nødder, mel, mælk og svampefarsen varmes igennem i
  3. nogle minutter. Massen blendes og tilsættes æg, soja, citronsaft, smages til med
  4. timian, salt og peber.
  5. Farsen hældes i en smurt form og bages ved 180 grader i ca. 30 minutter.
  6. Råsyltede brombær: Vand og sukker koges til sukkerlage, tilsættes brombær,
  7. koges op og trækker i lagen.
  8. Enoki i citronolie: Enoki skæres fri af rodnettet og vendes i citronolien.
  9. Feldsalaten skylles og brødet ristes.
  10. Anretning: Feldsalaten arrangeres på brødet og skiver af den afkølede svampepostej placeres derpå. Enoki svampe samles i mindre buketter og lægges ved. Brombær med lidt sirup lægges på tallerknen. Kan evt. pyntes med frisk timian.
  11. Svampepostejen er velegnet til frysning.