Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:05. marts 2017

Svampebrød

Svampebrød
 
Ingredienser
  • 7 dl. vand
  • 50 g gær
  • 100 g speltmel
  • 200 g grahamsmel
  • 600 g hvedemel
  • 50 g solsikkekerner
  • 400 g champignon i tynde
  • skiver
  • 1 dl rapsolie
  • 2 spsk salt

Tilberedning
  1. Gæren røres ud i lunkent vand og de forskellige melsorter røres i.
  2. Dejen tilsættes olie, salt, solsikkekerner og champignons i tynde skiver (kan evt. hakkes lidt).
  3. Dejen stilles til hævning i ½ time og formes til et stort brød på bagepapir.
  4. Dejen skal ikke være for fast, da svampene optager væden i bagningen.
  5. Brødet skal efterhæve i ca. ½ time
  6. Bages i ovnen ved 175°C i ca. 45 min.