Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:20. september 2016

PortobelloBurger med aioli, syltede squash og ristede løg

Portobello burger
 
Ingredienser
  • – Aioli:
  • 3 del god mayonnaise
  • 7 laurbærblade
  • 2 fed fint reven hvidløg
  • Chili efter smag
  • 1 spsk tørret timian
  • Havsalt
  • ½ spsk sukker
  • 3 spsk eddike
  • – Syltet squash:
  • Ca ½ l eddike
  • ½ vaniljestang
  • Ca 4 dl sucker
  • Havsalt
  • 1 stang kanel
  • Squash i 3 mm tynde skiver
  • – Ristede løg:
  • Halve løg i skiver
  • Mel
  • Havsalt
  • Solsikkeolie
  • – Burgerbolle:
  • 1 l vand
  • 1 stor spsk havsalt
  • 1½ dl olivenolie
  • 1 pk gær
  • Ca 1,2 kg sigtet spelt
  • – Drys:
  • Timian
  • Havsalt
  • Olivenolie

Tilberedning
  1. Aioli:
  2. Laurbær, chili, timian pulveriseres i krydderikværn.
  3. Herefter sammenblandes alle ingredienser og smages til.
  4. Syltet squash:
  5. Lagen koges op og smages til. Hældes spilkogende varm over squashene og trækker herefter minimum i et døgn.
  6. Ristede løg:
  7. Løgene pudres med mel og steges i kogende varm olie til de er godt fyldne. Køler af på fedtsugende papir. Drysses med havsalt.
  8. Burger bolle:
  9. Vand, gær, olie, salt opløses og mel æltes i. Dejen hæver på køl i min 8 timer. Æltes igennem og formes til boller der trykkes flade, pensles med olie, salt og timian. Hæver til dobbelt størrelse og bages ved 220 C i ca. 20 min.
  10. Stegte portobello:
  11. Portobelloerne skæres igennem på tværs og steges i olie til al væde er reduceret ud og de er gyldenbrune. Krydres med salt og peber.
  12. Sammensætning og anretning:
  13. Bollen smøres med aioli.
  14. Salatblad lægges på underbollen.
  15. Herefter de stegt portobello og syltet squash.
  16. Slut af med frisk tomat, frisk rødløg og ristede løg, inden du lægger låg.