Friske, fyldige og et sprødt bid. Økologiske portobello, kejserhatte, bøgehatte, enoki, shii-take og fantastiske champignon.



Dato:18. marts 2017

Rødvinsmarinerede champignon (marineres 2 dage før brug)

Rødvinsmarinerede champignon (marineres 2 dage før brug)
 
Antal personer: 15-20

Ingredienser
  • ½ l eddike
  • 2½ dl rødvin
  • 2½ dl rød balsamico
  • 300 g rørsukker
  • 300 g mørk farin
  • 4 spsk. akaciehonning
  • 5 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. karry
  • 5 stk. hel peber
  • 1 spsk. tørrede oregano
  • 1 spsk. tørrede basilikum
  • salt
  • 1½ kg. champignon

Tilberedning
  1. Alle ingredienserne undtagen champignon koges i ca. 10 minutter.
  2. Skyl champignon og tilsæt lidt ad gangen.
  3. Champignons koges kortvarigt op og tages op igen og kommes på glas, hvorefter næste hold champignon sænkes i lagen.
  4. Til sidst hældes lagen over champignon på glassene.
  5. Champignonerne vokser i lagen, så tag højde for, at der plads i glasset.
  6. Skal trække i min. 2 døgn.
  7. Svampene kan stå køligt i op til 2 uger evt. i et sylteglas og er egnet til retter med vildt, and og rødt oksekød.